Műszaki szolgáltatások

A fotovoltaikus technológiák és rendszerek területén egyedülálló tudással és tapasztalattal rendelkezünk mind gyakorlati, mind tudományos vonatkozásban. Ezen üzletágunk alapját a napelemes rendszerek komplex modellezése és szimulációja képezi, amihez egy saját, speciálisan az alábbi célokra optimalizált szoftveres környezetet fejlesztettünk ki. Ügyfeleink számára egy napelemes rendszer teljes életciklusát tekintve az alábbi szolgáltatásokat tudjuk nyújtani:

A napelemes rendszer előkészítési, tervezési szakaszában segítünk az optimális topológia, architektúra kiválasztásában és különböző variációk összehasonlításában, kiértékelésében. A teljes, „magas szintű” műszaki fejlesztést vállaljuk. A megvalósítandó rendszerről részletes termelési prognózisokat készítünk és magát a projektet költséghatékonysági szempontból is optimalizáljuk.

A már üzemelő vagy tervezés alatt lévő napelemes rendszerére egy részletes műszaki helyzetfelmérés során felderítjük a termelés növelésének lehetőségiet és számszerűsítjük a javasolt módokon elérhető éves szintű termelési többletet. A termelés növeléséhez szükséges kivitelezési munkálatok elvégzését teljeskörűen vállaljuk, amelynek keretében a termelési többletet is garantáljuk. A felmérés a rendszer működését, termelését semmilyen mértékben nem befolyásolja.

A napelemes rendszerek egyik nagy kihívása a pontos termelési előrejelzés, aminek hibája esetén jelentős pótdíj fizetési kötelezettség keletkezhet. Ezért fontos, hogy a beadott menetrendben a lehető legpontosabban előre jelezzük a tényleges termelést. A menetrendkészítés alapjául szolgáló meteorológiai előrejelzés bizonytalanságán túl fellépnek kifejezetten erőmű-specifikus hatások is, mint például az inverter beállításai és viselkedése, amik a menetrend bizonytalanságát tovább növelik. Ezek viszont egy megfelelően részletes naperőmű modellel jól leírhatók.

 

Ügyfeleink számára a saját fejlesztésű PVSIM (Photo Voltaic Simulations) rendszerünkben egy online, az ügyfél menetrendező rendszerébe egyszerűen integrálható naperőmű szimulációs szolgáltatást nyújtunk, amelynek keretében a menetrendezni kívánt napelemes erőművekre valós időben részletes szimulációk kérhetőek. A PVSIM rendszerben elérhető naperőmű modellek a fentebb említett technológiai hatásokat a megfelelő meteorológiai bemenetek ismeretében teljes mértékben figyelembe veszik, ezáltal a menetrend eredő bizonytalansága a segítségével számottevően csökkenthető.

Bővebb információért, ajánlatért kérjük, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

+36 30 814 2200

info@travex.hu