Cégünk története

1987. október 1.

Megalapításra kerül vállalkozásunk az első formájában, TRAVEL Közlekedésautómatika Kisszövetkezet néven, a közúti forgalom irányítástechnikai berendezéseinek tervezésére, fejlesztésére, gyártására, 15 munkatárssal.

1989. július 1.

Vállalkozásunk új társasági formában, TRAVEL Közlekedésautómatika Kft-ként folytatja tovább a megkezdett tevékenységét.

1990. december 3.

Vállalkozásunk neve megváltozik TRAVEX Közlekedési, Autómatikai és Kereskedelmi Kft-re az új, kereskedelmi jellegű tevékenységünket is tükrözendő.

 

Tevékenységünk bővül olyan közérdeklődésre számot tartó fogyasztási cikkek kifejlesztésével, tervezésével (saját ötlet vagy külső megrendelés alapján), gyártásával és értékesítésével, mint pl. fémérzékelő detektor, fóliahegesztő, vízmérték, elektromos fűtőkészülék tetőtéri ablakok páramentesítésére, esőérzékelő, szintérzékelő és -szabályozó folyadékokhoz, teljesítményszabályozó.

 

Külkapcsolataink révén elsősorban különleges műszaki cikkeket kezdünk importálni és forgalmazni, mint pl. indukciós tűzhely, elalvás elleni készülék autóvezetőknek, elektronikus kapcsolóórák, hőmérők, intercom rendszerek, lézerek.

 

Sokéves, kooperációs tapasztalatainkra alapozva tanácsadást, problémamegoldó tevékenységet is folytatunk általános vagy speciális műszaki, termelési, hatékonysági, beruházási, minőségbiztosítási, szabványmegfelelőségi, iparjogvédelmi (szabadalmi) stb. területeken.

1996

Ez évben tevékenységünk gazdasági szolgáltatással bővül. Ennek keretében 50 millió forint éves árbevételt meghaladó cégek számára végzünk olyan munkákat, mint teljeskörű vagy részleges könyvelés, gazdasági tanácsadás, ellenőrzés, gazdasági vezetés, esetenként állandó jelleggel kihelyezett szakembereinkkel.


A műszaki és gazdasági szolgáltatásokhoz kapcsolódóan tevékenységünk rövidesen kiterjed a cégek működésének teljes keresztmetszetére, olyan területekre, mint szerződéses kapcsolatok, teljesítések problémái, jogszabályi környezet felmérése, beruházási ügyek, adózással kapcsolatos kérdések, pénzügy, számvitel összes problémái, minőségi problémák vizsgálata, szabványmegfelelőségi ügyek, iparjogvédelem, szabadalmak, belső ellenőrzés, ügyviteli kérdések, szabályzatok, munkaügyi kérdések, és egyéb területek.


A jogi, gazdasági és műszaki kérdések együttes, hatékony kezelése végett jogosítványt szerzünk rá és felvesszük tevékenységeink közé az igazságügyi szakértői tevékenységet

2020. április 27.

Vállalkozásunk a megszokott műszaki és gazdasági profil mentén új területekre helyezi át a fókuszt: a műszaki üzletág napelemes erőművekkel kapcsolatos hatékonyságjavítási, optimalizációs szolgáltatásokat nyújt, a gazdasági üzletág pedig kifejezetten a vállalati pénzügyek szakterületén nyújt tanácsadási szolgáltatásokat.

 

A cégnév ennek megfelelően ismét változik kissé, de a vezérszó és a társasági forma marad a régi: TRAVEX Műszaki és Gazdasági Kft. Ezzel együtt cégünk arculata is megújul.